Pomorski muzej Sergej Mašera Piran vabi

vabiloPM-z biciklom-naslovnaweb

Projekt OpenMuseums je Pomorskemu muzeju Piran omogočil nakup 25 koles, ki bodo v Fontaniggah (KPSS) brezplačno na razpolago obiskovalcem Muzeja solinarstva.

To pomembno in trajnostno usmerjeno pridobitev bomo predstavili javnosti v četrtek, 12. junija ob 11.00 pri vhodu v Krajinski park Sečoveljske soline (Fontanigge).

Pomorski muzej Sergej Mašera Piran predstavlja

omara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran je, s pomočjo donacije Obalnih lekarn Koper in lastnih sredstev, leta 2007 pridobil hudo poškodovano lekarniško omaro oficine ene izmed piranskih lekarn.

Izjemno dragocen in odlično restavriran eksponat piranske kulturne dediščine je sedaj že umeščen med ostale kulturnozgodovinske eksponate v »pianu nobile« piranske palače Gabrielli.

Po zaključku konservatorskih in restavratorskih posegov, ki jih je mojstrsko izvedel modelni mizar Marijan Markežič iz Pregare, avtor restavriranja koprskega lekarniškega pohištva, je piranska lekarniška omara oficine natančno datirana, razkriti pa sta tudi njeno avtorstvo in provenienca.

Za muzej velik finančni zalogaj konservatorskih in restavratorskih posegov je omogočil projekt Open Museums - Program čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

VABILO NA PREDSTAVITEV >

 

 

dogodki & novice

PROJEKTNI PARTNERJI

ferrara   ravenna    rovigo   venezia    gorizia   udine   aquilea    piran     koper  ljubljana  kobarid

navedbeProjekt Openmuseums je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013
iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Progetto Openmuseums finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013,
dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.